Lämna sidan!

Bloggen

Anonym: "Jag var festsugen och det största av allt jag var hångelsugen"

44

Hissa

Siluett fötter kyss

Allt kom tillbaka, alla minnen, allt det pinsamma och alla misstag jag gjorde. Allt jag gjorde under kvällen igår kom tillbaka.

Kvällen började bra jag var festsugen och det största av allt jag var hångelsugen. Jag hade inte festat på evigheter.

Vi började kvällen lugnt, jag var alltid den som var nyktras av oss alla men ikväll skulle det var annorlunda. Jag ville bli full, jag ville fucka ur och jag ville göra pinsamma och roliga saker. Jag shootade några gånger eller jag shootade ganska många gånger men jag var fortfarande helt nykter. Men plötsligt kom allt på en gång, jag vinglade och jag spydde, visst var det äckligt men allt var så kul jag skrattade åt exakt allt. Och även nu dagen efter kan jag fortfarande tänka tillbaka på det och skratta åt det.

Vi skulle till ett uteställe lite senare och jag ville verkligen gå dit så jag drack typ en liter vatten men jag var fortfarande ganska onykter men jag gick dit ändå. När vi gick dit körde vi sanning och kånka och jag hånglade nog med flest men längst hånglade jag nog med min bästa killkompis och jag har inte pratat med honom än så jag vet inte hur vi är nu men jag hoppas att det är okej mellan hos i af.

Efter några fall på trottoaren kom vi äntligen fram. Vi dansade, pratade och träffade nya kompisar men efter några timmar på dansgolvet började jag dansa med en två år äldre kille och efter ett tag började vi hångla. Så efter ha dansat och hånglat med honom i ca 30 min blev jag nyktrare och gick ut eller snarare flydde ut med mina kompisar och lämnade honom ensam på dansgolvet.

Jag skämdes och istället för att ta det lugnt hävde jag i mig mer sprit och började dansa med mitt strul från förra festen. Som tur var började vi inte hångla eller tur och tur vet jag inte. Men då såg jag honom killen som jag hånglade med från denna festen dansa med en annan tjej. Ja jag borde ju inte bli förvånad för han har ju hånglat med mer än hälften av alla tjejerna i skolan.

Senare på kvällen när jag skulle hem frågade han mig om han inte fick sova hos mig men mina föräldrar var ju tvungna och hämta mig och vad skulle jag säga så nej han fick inte men åh vad jag ville. Fast nu dagen efter är jag glad att jag slapp sova med honom.

Så nu dagen efter har jag såååå mycket ångest att jag är från och med igår en av så många tjejer som han har hånglat med men vad ska jag säga, jag kan ju i af skryta med att jag har hånglat med en äldre kille. Men han är ju inte vilken kille som helst han är en förbannat snygg kille som tyvärr är en jävla douchebag. Men jag kan ju inte vara arg/sur på honom för jag dansade ju heller inte bara med honom och plus det så hånglade jag ju med fler killar än honom på festen så jag är väl också då en player och douchebag.

Även att jag ångrade det så älskar jag att hångla och jag älskar att haffa killar eller bli haffad men det är bara det jag vet inte om killen menar allvar eller om det bara var ett fylleragg och hur ska man bete sig dagen efter. Men det får man väl se.

/En hångelsugen tjej på 16 vårar

  


Behöver du prata med någon? Kontakta en tjejjour.
Vill du skriva ett blogginlägg? Läs mer om att blogga hos oss.

Clarie: "Om jag fick bestämma så skulle du inte vara straight"

86

Hissa

Två tjejer ute, den ena håller armen om den andra
Tjejerna i blogginlägget är inte de som syns på bilden

Om jag fick bestämma så skulle du inte vara straight, du skulle inte prata om killar, och du skulle älska mig. Bara mig.

Att se dig är som att upptäcka en ny värld - du är oförutsägbar och överraskande. När jag är med dig så kan allt hända, verkligen allt.

Det är så jobbigt att älska någon, för jag vet att det aldrig kommer bli något mellan oss om jag aldrig tar steget, och jag vet att jag är för feg. "Du och jag" finns bara i mitt huvud, och det känns så förbjudet.

Jag borde inte tänka på våra kroppar nära varandra, jag borde inte tänka på att vi kysser varandra och framförallt inte att du och jag älskar varandra. Ändå gör jag det.

När jag fick veta att vi ska gå i samma klass i några år till så blev jag så glad, överlycklig faktiskt, och jag ville kasta mina armar runt din nacke och krama dig hårt. Men, det fick duga med ett: "Det är kul att vi ska fortsätta gå i samma klass!" Och du log ditt vackra varma leende och sa: "Ja, eller hur! Det är bra att de inte särade på oss, då skulle jag blivit arg och bett om att jag skulle få gå i samma klass som min bästa vän!"

Det gjorde ont när du sa så.
Du sårade mig.
Omedvetet förstås.

När du kallar mig din bästa vän, din kompis, din vän, whatever, så dör något inom mig. Jag önskar att du kunde kalla mig din tjej, din älskling, din flickvän... Vad som helst utom något vänskapligt band, för jag vill ju ha något mer - jag vill att du ska vara min flickvän.

Om jag fick bestämma så skulle du och jag hålla varandra i handen just nu.

Men jag får inte bestämma - förstås.

 


Behöver du prata med någon? Kontakta en tjejjour.
Vill du skriva ett blogginlägg? Läs mer eller skriv direkt här.

Veronica: ”En för alla och alla för en hade vi sagt”

78

Hissa

Tvillingsystrar som tittar in i kameran
Tjejerna på bilden har inte med blogginlägget att göra

Vi hade varit bästa vänner i 3,5 år.

När dem kom till Sverige för ungefär 4,5 år sen hjälpte jag dem med de svenska språket. Det klickade direkt mellan oss. Sedan dess har vi haft underbara minnen och stöttat varandra i väder och vind. Även när vi inte hamnade i samma klass när vi började mellanstadiet. En för alla och alla för en hade vi sagt.

Men förra året den 28 oktober hände det. Igår för ett år sen nu i skrivande stund. Vi hade haft mycket i skolan och hade inte haft tid med varandra på ett tag. Jag var så ledsen och samtidigt arg. Var vi inte bästisar längre?

Jag var orolig. Så jag skickade ett meddelande till dem (dem är tvillingar och delar mobil). Det blev ett stort bråk. Vi skrev taskiga saker till varandra. Om jag går in på mer detaljer kommer jag börja gråta.

Efter bråket pratade vi inte med varandra på flera månader. Jag var riktigt ledsen och ångrade mig verkligen. Så jag skickade dikter, mail och meddelanden och hur jag kände och att jag var ledsen. Men jag fick aldrig nått svar, trodde jag. Dem hade skickat svaren till en annan mailadress som jag upptäckte flera månader efter.

Några månader senare berättade jag halva sanningen för min mamma. Så vi bestämde oss för att åka hem till dem för att försöka reda ut allt.

Men när jag kom dit berättade dem att de skulle börja på en ny skola med en annan tjej. Jag visste vem tjejen var. Vi hade varit bästa kompisar i ettan. De var en sådan tjej som var helt "perfekt". En sådan med perfekt hus, trädgård och familj. Jag visste redan innan att dem hade ersatt henne mot mig. Men att dem skulle börja på en ny skola med henne utan att jag hade en aning om det. Det gjorde mig helt förstörd.

Jag fick också reda på att dem hade sett alla meddelanden som dem aldrig hade svarat på. Dem sa det inte rätt ut. Men en sak som "Cecilia" sa när vi pratade bevisade det.

Senare på dagen när jag hade gråtit i flera timmar berättade mamma en sak för mig som gjorde mig ännu mer ledsen och arg. En av tjejerna som jag kallar "Cecilia" hade berättat för sin mamma att hon hade saknat mig jätte mycket. Hennes mamma sa att hon skulle ringa mig. Men hon hade inte gjort det. "Cecilia" och "Bianca" hade alltid varit väldigt sega, men så här sega trodde jag aldrig att dem kunde vara. 

Nu har det gått flera månader sen vi pratade. Jag skriver fortfarande meddelanden till dem. Jag vet i alla fall att dem ser det. Nu kanske du undrar varför jag inte bara struntar i dem och går vidare. Det är bara så att jag kan inte släppa något jag har älskat. Jag har andra bra vänner.

Men inga som dem. Vi var inte tre personer. Vi var en. Den roliga "Cecilia", den allvarliga "Bianca" och så jag.

Allt påminner om dem låtar, platser, människor men mest av allt mig själv. Men det som jag tycker är jobbigast är att jag vet att vi fortfarande kunde varit bästa kompisar om jag bara inte hade börjat skriva något.

 


Behöver du prata med någon? Kontakta en tjejjour.
Vill du skriva ett blogginlägg? Läs mer eller skriv direkt här.

Anonym: "Jag får inte älska vem jag vill"

108

Hissa


De på bilden har inte med inlägget att göra

Jag är 18 år.

Jag får gå på krogen, köra bil, köpa cigg, snus, trisslotter, sköta mina egna bank-ärenden. Men jag får inte älska vem jag vill. 

Mina föräldrar förbjuder mig att vara tillsammans med han som jag älskar. 

Jag har snurrat in mig själv i sådana djupa lögner för att överhuvudtaget få träffa honom. För att få älska honom. 

Men varken han eller jag gav upp och sakta men säker blev det bättre. Tills jag stod där på toppen av berget. Högst upp på toppen med ett leende bredare än vad mitt ansikte egentligen rymmer, då, då drogs jag ner till underjorden igen. 

Jag blev gravid med ett barn som inte fick existera. 

Ingen som vet mer än jag och min pojkvän. Men många som dömer.

Som en tung sten i bröstet har jag gått bakom ryggen på mina föräldrar för att tillfredsställa dem.

Men jag då ?? 

 


Behöver du prata med någon? Kontakta en tjejjour.
Vill du skriva ett blogginlägg? Läs mer eller skriv direkt här.

Amanda C: "Jag vet att du kan"

132

Hissa

En tjej går i gräset, bort från oss

Du! Ja, du. Du som älskar någon så mycket att det känns som om hjärtat ska gå sönder.

Du som också vet att det aldrig kommer att hålla. Att du är utnyttjad. Att du är den enda som verkligen älskar. Du som skiter i allt så länge du får vara med honom. Du som sviker din familj och vänner. Du som inte går till skolan längre. Du som vet att du är i ett destruktivt förhållande men älskar så mycket att det inte finns på världskartan att lämna honom.

Snälla, för en gångs skull - tänk på dig själv. Gör dig själv en tjänst. Du vet att det kommer ta slut en dag. Låt det blir du som tar det steget. Fastän det känns som om du kommer dö av saknad. Fastän det känns som om du inte är någon utan honom. Fastän din kärlek till honom har blivit hela din identitet.

Du kommer skratta dig lycklig om ett år. Undra hur du kunde låta någon trycka ner dig så. Du kommer vara så mycket starkare. Du klarar det. För du är värd så otroligt mycket mer än att bli utnyttjad och illa behandlad. Jag tror på dig. Jag vet att du kan.

 


Behöver du prata med någon? Kontakta en tjejjour.
Vill du skriva ett blogginlägg? Läs mer eller skriv direkt här.

Shirley: "Det skulle varit jag som kysste dig"

102

Hissa


Det är inte Shirley som syns på bilden

Den sjätte Januari 2006 blev ett datum att minnas, den dagen då jag skrattat som mest i mitt liv.

Den artonde Juli 2012 blev också ett datum att minnas, den dagen fällde jag mest tårar i mitt liv.

Jag var åtta år gammal när jag träffade min bästa vän, min kärlek, mitt allt. Vi lekte varje dag och allting var underbart - solen lyste ständigt och inte ett enda moln fanns på himlen. 

När vi började mellanstadiet ignorerade vi vad alla sa:

"En kille och en tjej kan inte vara vänner!"

Vi brydde oss inte alls, vi levde i våran egna värld. Tänk att livet varit så underbart, tänk det...

Vi ville aldrig vara ifrån varann; vi båda började grina när vi var tvungna att gå in till olika omklädningsrum på badhuset. Vi ville inte gå ifrån varann, förmodligen för att vi var rädda för att vi aldrig skulle ses igen.

I sjuan mötte vi en helt ny värld - det var inte som förut. Vi tvingades gå i olika klasser, men träffades på rasterna och på fritiden. Tills du åkte på semester med en tjej ifrån din klass, dina föräldrar kände hennes föräldrar. 

När du kom tillbaka var jag borta ur din värld. Du förstår inte hur många slag jag har fått i magen varje gång jag såg dig hålla henne i handen, krama henne, kyssa henne... Det skulle varit jag som kysste dig...

I åttan försökte jag prata med dig. Så lyckat det blev - du undvek mig. 

På badhuset i åttan lyckades jag fånga upp dig, eftersom vi var där samtidigt med våra klasser. Jag sa gråtfärdigt:

"Fattar du inte!? Jag gråter för dig, jag vill ha dig tillbaka!"

Hoppas du ångrar ditt svar. Du sa, lite skämtsamt, men på något sätt moloket: 

"Tårar märks inte i en ocean."

Du fick mig falla den dagen. 

 


Behöver du prata med någon? Kontakta en tjejjour.
Vill du skriva ett blogginlägg? Läs mer eller skriv direkt här.

Anonym: "Hur ska jag hantera detta?"

119

Hissa

Jag gillar att vara kär det är en mysig känsla. Men nu tycker jag att kärleken är hopplös. Svartsjuka och bråk och sådant.

Jag har ett problem. Det är min svartsjuka. Jag är väldigt kär i en kille (vi kan kalla honom A) i min skola, men hur jag än visar hur mycket jag tycker om A så ser han mig aldrig. Min kompis vet att jag är kär i honom, men hon flirtar med A i alla fall. Då sätter min svartsjuka igång. 

Ibland brukar jag till och med gråta eller bli jätte arg när jag ser dem två kramas, retas lite eller skratta tillsammans. Då önskar jag bara att det där var jag. Jag har pratat med henne, men vad jag än säger lyssnar hon inte.

Jag vet inte hur jag ska hantera denna svartsjukan, den blir bara högre och högre. Om jag lämnar min kompis så har hon sagt att hon kommer berätta för A att jag är kär i honom. Jag vill inte bli avslöjad. Hur ska jag hantera detta?

Anonym, 13 år


Behöver du prata med någon? Kontakta en tjejjour.
Vill du skriva ett blogginlägg? Läs mer eller skriv direkt här.

Savannah: "Bara tio ord räddade mig helt och hållet"

116

Hissa


Tjejerna på bilden har inte med blogginlägget att göra

Döm mig aldrig innan ni känner mig.

Varje dag så hör man hur mycket skitsnack som helst. Det kan vara ifrån ''Hon är ful'' till att ''Hon är en hora''.

Folk har snackat bakom min rygg, och jag har mått så dåligt över det. Det började med en liten sak, som man först skrattade åt, men sen blev lögnerna om mig grovare och grovare. Jag kunde knappt tro på det själv; på grund av detta minskade min popularitet och jag hade inga vänner. Ingen trodde på mig när jag berättade sanningen, det var inte som alla sa!

När det blev så pass jobbigt att jag grät varje dag efter skolan så började jag skolka. Jag stannade hemma, och snart vågade jag inte visa mig ute. Tänk om någon skulle dömma mig?

När mina föräldrar en dag tvingat mig iväg till skolan, så fick jag återigen stå ut med allt skitsnack. Men, den dagen hade vi idrott.

Efter idrotten så ville inte jag duscha med alla andra ( allt skitsnack hade sänkt mitt självförtroende, och jag kände mig väldigt '' olik '' alla andra ), så jag väntade. Snart var det bara jag och en tjej till. Den andra tjejen hade klätt på sig kläder, men hon gick inte. Istället tog hon ett steg fram mot mig och sa:

- Jag tror inte på allt som alla säger om dig.

Jag trodde först att hon drev med mig - men jag fattade ganska snart att hon var seriös. Bara tio ord räddade mig helt och hållet; jag slutade gråta om nätterna, jag kunde visa mig ute igen, och säga '' stopp '' när folk snackade skit. Allt skitsnack minskade, och det är tack vara tio ord som kommer ifrån en underbar tjej.

Det är otroligt hur livet kan vända. Man ska aldrig lyssna på vad folk säger om andra, för det kan skada personen ifråga väldigt mycket. Och nu vet jag bättre än att lyssna på folks skitsnack - det bevisar bara att folk är då fega så dem kastar skit på en oskyldig, för att låta mycket bättre själva.

 


Behöver du prata med någon? Kontakta en tjejjour.
Vill du skriva ett blogginlägg? Läs mer eller skriv direkt här.

Lino: "Det är inget jag har att skämmas över"

157

Hissa

Tjej som tittar in i kameran

Det är inte Lino som syns på bilden

Jag har blivit våldtagen.

Det förvånar mig hur andra reagerar när man skriver eller säger dessa ord.

"Ingen som blivit våldtagen skulle berätta det."

"Du vill bara ha uppmärksamhet."

"Du ljuger."

Jag har blivit våldtagen. Det är en del av mitt liv och en del av min historia, det är inget jag vill ha uppmärksamhet för och jag förstår inte varför jag skulle ljuga om det. Varför ska jag inte ha rätten att berätta om en del utav mitt liv? Det är inget jag har att skämmas över, det är inget jag har gjort fel. Det är en del av mig, varför ska jag behöva tona ned på det och vara rädd att bli respektlöst bemött om jag berättar om det eller att andra inte ska tro mig? Varför ska jag skämmas och varför ska jag vara orolig för något sådant?

Jag har skilda föräldrar.

Jag tycker om att läsa böcker.

Jag har blivit våldtagen.

Det är inget fel i det, eller jo, det är någon som gjort fel, men det är inte jag. Det är inget jag ska behöva skämmas över och jag blir så ledsen när unga tjejer som jag först och främst ska behöva vara rädda och oroliga över vad som händer när man berättar om det och sedan faktiskt bli bemött på det sättet.

"Du ljuger."

Nej, jag ljuger inte. Nej, jag vill inte ha uppmärksamhet. Jag vill prata och jag vill berätta, jag vill ha hjälp och jag vill hjälpa. Jag vill dela min historia och en del utav mitt liv. Det är inget jag skäms över och det är inget som någon som blivit utsatt ska behöva skämmas över. Det är inte mitt fel, jag vill bara berätta. 

Jag har blivit våldtagen och det enda jag någonsin velat är att någon ska tro på mig och säga att det blir bättre, för det blir det, även fast det inte alls känns som det. Man mår dåligt och det är okej, men det är också okej att söka hjälp och berätta om det, för jag har inte gjort något fel, inte du heller. Jag har blivit våldtagen.

- Lino 15

 


Behöver du prata med någon? Kontakta en tjejjour.
Vill du skriva ett blogginlägg? Läs mer eller skriv direkt här.

 

Anonym: "Regnet kommer upphöra någon dag"

129

Hissa

Regnbåge

Det kan inte regna för all framtid.

Bara den tanken fick mig att vilja resa mig igen. Jag har stått ut med skiten, kämpat på. Det finns dem som alltid kommer se ner på en, men dem är inte ens värda att bry sig om. Det finns dem som alltid kommer att se upp till en, och det är dem man ska älska och ta hand om.

Om du inte har något, vad kan du då förlora? Kämpa för din FAMILJ, för dina VÄNNER, men framförallt för DIG.

Regnet kommer upphöra någon dag. Jag lovar.

 


Vill du också skriva ett blogginlägg? Läs mer eller skriv direkt här.
Behöver du prata med någon? Kontakta en tjejjour.